Verantwoording

Haaktips is een verzamelsite van gratis haakpatronen, filmpjes, technieken en tips.

Citaatrecht
Ik plaats beeldmateriaal met daarbij een link naar de officiële website. Op deze manier houd ik mij aan het citaatrecht:

'Korte citaten zijn toegestaan. Het is niet nodig daarvoor eerst toestemming te vragen. Ze mogen gebruikt worden in bijvoorbeeld een artikel, scriptie of werkstuk, mits daarbij de bron en naam van de schrijver vermeld staan. Dit geldt alleen voor citaten uit werken die al gepubliceerd zijn.' 
Bron: www.auteursrecht.nl

'Foto's citeren
Een foto of illustratie mag in zijn geheel worden geciteerd, zonder toestemming. Een citaat van een foto hoeft dus niet per definitie een klein stukje van de foto te zijn. Maar ook voor beeldcitaten geldt dat ze inhoudelijk relevant moeten zijn en niet groter worden afgebeeld dan noodzakelijk'. 
Bron: www.auteursrecht.nl

'Als een citaat gebruikt wordt, moet altijd de bron en de maker van het werk vermeld worden. Er mag niet meer dan strikt nodig is voor het doel worden geciteerd. Het citaat moet zo getrouw mogelijk (bij voorkeur zelfs letterlijk) zijn.' 
Bron: www.wikipedia.nl

Bent u eigenaar van een website?
Haaktips is een luxe startpagina. Daardoor kunt u mijn website zien als gratis reclamemiddel. Bezoekers worden altijd doorgelinkt naar uw website. Een foto van uw website gebruik ik alleen bij het desbetreffende artikel en ten allen tijde met bronvermelding.
Wilt u graag informatie van uw website delen via Haaktips? Kijk dan onder het kopje Haaktip delen?

Niet eens met de plaatsing van de link of foto van uw website?
Bent u het toch niet eens dat ik beeldmateriaal en een link van uw website heb gelinkt? Dat spijt mij en dat vind ik voor u erg vervelend. Neem in dit geval altijd contact met mij op. Ik zal de desbetreffende foto en link direct verwijderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten